ΕΛΛΑΔΑ

Στα άκρα η σύγκρουση στα ΕΛ.ΠΕ

Στα άκρα η σύγκρουση στα ΕΛ.ΠΕ
Επιστολή προς το σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ κ. Τάσος Γιαννίτσης έστειλε ο πρόεδρος του Ομίλου ζητώντας να συμμορφωθούν...

Επιστολή προς το σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ κ. Τάσος Γιαννίτσης έστειλε ο πρόεδρος του Ομίλου ζητώντας να συμμορφωθούν με τις κρίσιμες στιγμές και να αναιρέσουν την απόφασή τους περί δεκαήμερης απεργίας.

Ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων, αναφέρει πως «μια φορά στην πορεία μου στο δημόσιο βίο σιώπησα και δέχτηκα να υποχωρήσω μπροστά σε μια γενικευμένη αντίδραση, που θεωρούσε ότι υπερασπιζόταν κεκτημένα και κατακτήσεις».

Η αναφορά αυτή παραπέμπει ευθέως στις πιέσεις που είχε δεχτεί το 2001 ως υπουργός Εργασίας για το ασφαλιστικό.

«Όποιος έχει οικογένεια, παιδιά ή νοιάζεται για το αύριο, καταλαβαίνει ότι οι καιροί δεν είναι για τέτοια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίτσης και καλεί τους εργαζόμενους να στηριχθούν στη δική τους αντίληψη και κρίση και να αποφασίσουν "μακριά από στερεότυπα, ιδεοληψίες και πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση".

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η δεκαήμερη απεργία που έχει προκηρύξει από την ερχόμενη Παρασκευή το Σωματείο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Η συζήτηση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για αύριο στη 1:30 το μεσημέρι.