ΕΛΛΑΔΑ

Διευθύντρια τράπεζας: Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την οικογένειά μου

Διευθύντρια τράπεζας: Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την οικογένειά μου

-Μαρτυρία σοκ από τη διευθύντρια της τράπεζας στο Δίστομο

-Αδίστακτοι οι κακοποιοί – Ήταν αποφασισμένοι για όλα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φώς για τους αδίστακτους ληστές που «χτύπησαν» το μεσημέρι της Παρασκευής σε τράπεζα στο Δίστομο.

Από τις μαρτυρίες των υπαλλήλων της τράπεζας αποδεικνύεται πως οι ληστές ήταν αποφασισμένοι για όλα ενώ και πως το σχέδιο τους είναι πολύ καλά οργανωμένο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως οι ληστές μάλλον ήξεραν πως το σκάφος του λιμενικού στην Κόρινθο είχε βλάβη και ήταν καθηλωμένο για μια περίπου εβδομάδα και ίσως για αυτό επέλεξαν να διαφύγουν από τη θάλασσα.

Επίσης, ήξεραν πως η συγκεκριμένη τράπεζα στο παρελθόν είχε γίνει στόχος ληστείας άλλες τρεις φορές, γεγονός που την καθιστά «εύκολη λεία». Μάλιστα, σε μια από αυτές, ο ταμίας τον οποίο πήραν ως όμηρο, είχε βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τα καλάσνικοφ των ληστών.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της τράπεζας, οι ληστές ήταν ιδιαιτέρως ήρεμοι και ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν να κάνουν. Η μαρτυρία της σοκάρει: «Με πλησίασε και με την απειλή όπλου είπε πως αν δεν ανοίξω και τα δύο χρηματοκιβώτια έχουν ανθρώπους έξω από το σπίτι μου και θα σκοτώσουν όλη μου την οικογένεια», είπε σοκαρισμένη η διευθύντρια της Τράπεζας.

Οι άνδρες της αστυνομίας είναι πλέον βέβαιοι πως δεν πρόκειται για απλούς ληστές, αλλά για αδίστακτους κακοποιούς που δεν θα δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για να επιτύχουν το σκοπό τους.

Οι διάλογοι στην τράπεζα και η αρπαγή του υπαλλήλου

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής πιστεύουν, ότι οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στο Δίστομο Βοιωτίας είναι τρομοκράτες από τον τρόπο δράσης, αλλά κι από αυτά που είπαν στον ταμία που άρπαξαν όμηρο για περίπου δύο ώρες και στους πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ένοπλοι πήραν όμηρο τον ταμία γιατί κατάλαβαν ότι κάποιος είχε πατήσει το κρυφό κουμπί συναγερμού και τον χρησιμοποίησαν ως ασπίδα για τη διαφυγή τους, αρχικά με το κλεμμένο τζιπ και στη συνέχεια με φουσκωτό. Όταν οι δράστες επιβιβάστηκαν στο σκάφος μαζί με τον όμηρο και πριν φθάσουν στην ακτή στο Ξυλόκαστρο τον ρώτησαν εάν ξέρει κολύμπι, όταν εκείνος τους απάντησε καταφατικά τον έριξαν στη θάλασσα για να μην δει πως θα διέφευγαν από την περιοχή.

Το αποτέλεσμα ήταν να κολυμπήσει για πάνω από ένα χιλιόμετρο μέχρι να βγει στην ξηρά και για περισσότερο από 1,5 ώρα! Το ερώτημα είναι γιατί δεν εντοπίστηκε το φουσκωτό, αφού κινητοποιήθηκε εγκαίρως ένα ελικόπτερο της αστυνομίας... Οι αστυνομικοί απαντούν ότι εκείνη την ώρα στον Κορινθιακό κόλπο έπλεαν αρκετά σκάφη και δεν μπορούσε να εντοπιστεί το ύποπτο ταχύπλοο...

«Δεν πειράζουμε πολίτες»

Οι τρεις ένοπλοι ληστές στα περίπου 15 λεπτά που έμειναν στην τράπεζα, μέχρι δηλαδή να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να πάρουν τις 300.000 ευρώ ήταν ψύχραιμοι και αποφασισμένοι για όλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ζήτησαν από τους πελάτες και υπαλλήλους να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ ίσως φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Απευθυνόμενοι στους πελάτες (ανάμεσα τους υπήρχε μία έγκυος) και στους υπαλλήλους είπαν : "Μη φοβάστε, θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε, δεν πειράζουμε πολίτες κι εμείς πολίτες είμαστε. Δεν βλέπετε τι γίνεται, είπε ο ένα ληστής κι εγώ έχασα το σπίτι μου για 5.000 ευρώ. Το βράδυ στα δελτία ειδήσεων θα καταλάβετε ποιοι είμαστε..."

«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της χθεσινής ληστείας σε τράπεζα του Διστόμου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οργώνουν την Πελοπόννησο καθώς εικάζεται ότι οι δράστες έχουν κινηθεί προς την Κορινθία και ενδεχομένως την Αργολίδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ληστεία θυμίζει πολύ τον τρόπο με τον οποίο έχει δράσει κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις ο Νίκος Μαζιώτης και η «ομάδα» του. Η ληστεία μοιάζει με αυτήν προ διετίας στις Σπέτσες. Τότε, τρεις άντρες και μια γυναίκα κρατώντας όπλα ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν χρηματικό ποσό που άγγιζε το μισό εκατομμύριο ευρώ. Στη συνέχεια, έχοντας ως «ασπίδα» υπαλλήλους διέφυγαν από το νησί με ταχύπλοο, όπως και στη ληστεία στο Δίστομο.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συνεργοί του Μαζιώτη έχουν καταφύγει σε κρησφύγετο – γιάφκα και γι’ αυτό εντατικοποιούν τους ελέγχους με συνεχή μπλόκα.

Το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από τη Βοιωτία είχε κλαπεί στις 22 Αυγούστου του 2012 από το λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ το ασημί τζιπ που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Δίστομο είχε κλαπεί το Μάιο του 2014 από την Αττική.

Αυτά τα γεγονότα δείχνουν στους αστυνομικούς ότι οι τρομοκράτες είναι σε θέση να κρύβουν καλά τα κλεμμένα οχήματα και σκάφη.

Παρά το γεγονός ότι η αντιτρομοκρατική δεν έχει πολλά στοιχεία στα χέρια της, εκτιμάται ότι στη ληστεία συμμετείχε ο καταζητούμενος συνεργός του Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος, κάτι που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρίες. Μάλιστα οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως αυτό θα επιβεβαιωθεί μετά την εξέταση του DNA που βρέθηκε εκεί, ενώ αποτυπώματά του βρέθηκαν και στο σκάφος διαφυγής. Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στη ληστεία συμμετείχε και 44χρονος ποινικός που παλιότερα συνεργαζόταν με τον Πετρακάκο. Πάντως οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και ενδεχόμενη συμμετοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα που παλαιότερα «δραστηριοποιούνταν» στη συγκριμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Σαρώνουν την Πελοπόννησο για να βρουν τους ληστές του Διστόμου

Τι είπαν οι ληστές στον όμηρο και στους πελάτες της τράπεζας

Θρίλερ στο Δίστομο: Κινηματογραφική ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας»