ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

Εκδήλωση του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

Ενόψει της εκλογής νέων Προεδρείων και Διοικητικών Συμβουλίων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), δήμαρχοι και αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη την Αττική έδωσαν το «παρών» σε συνάντηση του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση μετά από κάλεσμα του δημάρχου Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλη.


Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των στελεχών που στηρίζουν την πρωτοβουλία και η προώθηση των πολιτικών στόχων που έχουν τεθεί, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας στην Π.Ε.Δ.Α και την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο επικεφαλής του «Κινήματος Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση», δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ευρύτατη στήριξη που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση από δεκάδες Δημάρχους και στελέχη του θεσμού σε όλη την Ελλάδα. «Συμμετέχουμε σε μια πρωτοβουλία που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και το κυριότερο, είμαστε μια νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση που έχει ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας, κι όχι μια κίνηση με σημαία ευκαιρίας. Η επόμενη περίοδος προσφέρεται για δημιουργική ανασυγκρότηση, κινητοποίηση και ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών. Αξιοποιώντας την εμπειρία των παλαιότερων και εκμεταλλευόμενοι την όρεξη και την ορμή των νεοεκλεγέντων στελεχών, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη, καταρχήν αναβαθμίζοντας το ρόλο και τη δυναμική των θεσμικών μας οργάνων», τόνισε.

Οι προτεραιότητες του Κινήματος Ανατροπής είναι:

1. Η Διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.

2. Η Διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν στη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και στους πόρους του Πράσινου Ταμείου.

3. Η ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

4. Η κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Τέλος, ζήτησε τη στήριξη όλων των παρευρισκομένων στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση και στην υποψηφιότητα τόσο του Δ. Στεργίου - Καψάλη όσον αφορά την Π.Ε.Δ.Α., όσο και ως προς το πρόσωπό του όσον αφορά την Κ.Ε.Δ.Ε.