ΕΛΛΑΔΑ

Ξεχειλίζει η οργή στη ΔΕΘ

Ξεχειλίζει η οργή στη ΔΕΘ

Συνδικάτα αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών καθώς και η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται να ριχτούν στη «μάχη» της ΔΕΘ – Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί

Πανστρατιά των αστυνομικών δυνάμεων από τις γύρω περιοχές ενώ θα σταλούν μέχρι και από την Πρωτεύουσα.

Την τελική ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας θα έχει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης.

Στόχος και φέτος να γίνουν χωρίς παρατράγουδα οι διαδηλώσεις και να γίνουν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν και φέτος οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, οι οποίοι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τη «σκυτάλη» παίρνουν το Σάββατο στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση στην Καμάρα και πάλι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οποία θα συμμετέχουν και αντεξουσιαστές.

Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» όπως λένε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.

Επίσης δεν αποκλείεται σε κινητοποιήσεις να προχωρήσουν το Σάββατο και οι φίλοι της ομάδας του ΑΡΗ.

Επιστροφή των περιπτέρων ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής

H οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα τα προηγούμενα τρία χρόνια να επηρεάσει τις συμμετοχές των Σωμάτων Ασφαλείας με δικά τους περίπτερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Φέτος ωστόσο τα περίπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής επιστρέφουν στη ΔΕΘ και θα εγκαινιαστούν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ενώ θα τα επισκεφτεί και ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος αρνήθηκε να δει τους σχολικούς φύλακες

Χανιά: Έτσι τους τίμησαν-Ριπές στη μνήμη των Πεσόντων Καταδρομών της ΠΑ

Έτσι διακινούνται λαθραία η βενζίνη, το πετρέλαιο και τα ναυτιλιακά καύσιμα

Εύβοια: Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα-«Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα» (pic)

Παιδικοί σταθμοί: Αφήνουν εκτός 22.700 παιδιά

Καστοριά: Είχε φαντασία ο γαμπρός–Πήγε να πάρει τη νύφη με… (pics)

Βούλτεψη: Ο λαός έχει δίκιο – Με τις θυσίες του τα πετύχαμε όλα (vid)

Παρμενίων: Γιατί αναβάλλεται για μία εβδομάδα η άσκηση–Όλο το παρασκήνιο

Σόδη: Να με κρίνουν για το έργο μου (vid)

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Προβλήματα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα