ΕΛΛΑΔΑ

«Μολών λαβέ» Μιχαλολιάκου σε κυβέρνηση για τον Πειραιά

«Μολών λαβέ» Μιχαλολιάκου σε κυβέρνηση για τον Πειραιά
Η λογική του Μνημονίου «δεν περνάει» εδώ...

«Ο Πειραιάς αποκλείεται να μπει σε καθεστώς μνημονίου», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Απορρίπτοντας το πρόγραμμα εξυγίανσης του υπουργείου Εσωτερικών για τους 58 χρεωμένους δήμους της χώρας, επανέλαβε ότι, αν η κυβέρνηση επιμείνει, ο ίδιος θα παραιτηθεί και θα παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου.

"Είναι λάθος πολιτική. Είναι αδιέξοδη πολιτική και η κυβέρνηση έπρεπε να το έχει αντιληφθεί" είπε ο κ. Μιχαλολιάκος αναφερόμενος στα όσα επιφυλάσσει για τους Δήμους το Μνημόνιο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν απέκλεισε, εξάλλου, να υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα από την κυβέρνηση στην απόφασή της αυτή, υποστηρίζοντας πως ο αρμόδιος υπουργός επιδεικνύει ανάλογη συμπεριφορά και για άλλους μη κυβερνητικούς δήμους όπως π.χ ο Βύρωνας».

Επίσης ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι το κράτος χρωστάει στο Δήμο θεσμοθετημένους πόρους που δεν δίνει, αναπτυξιακά έργα που δεν έκανε, ούτε καν όταν η Ελλάδα είχε τον πλούτο των ολυμπιακών έργων.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε εκ νέου επιμήκυνση και ψαλίδισμα του χρέους αλλά και μείωση του επιτοκίου κάτω από το επιτόκιο του ΔΝΤ.

Επιπροσθέτως ανέφερε πως θα διεκδικήσει με οποιοδήποτε τρόπο από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, περίπου 22.000.000 ευρώ από τέλη, την τελευταία 5ετία.

Διαβάστε επίσης: Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς δεν μπαίνει σε καθεστώς Μνημονίου