ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ελλάδα

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ελλάδα

-Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

-Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Στη Θεσσαλονίκη οι καιρικές συνθήκες προξένησαν μεγάλες ζημιές ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε τουλάχιστον 70 κλήσεις για αναγκαίες κοπές δέντρων και απομάκρυνση πινακίδων που ξηλώθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Βρέθηκαν σώοι οι δύο αγνοούμενοι

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, το Υπουργείο Ναυτιλίας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από αλλοδαπό που είπε έναν χειριστή kitesurf να παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους, εντάσεως 7 Μποφόρ, στην θαλάσσια περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής. Χειριστής τζετ σκι έσπευσε προς διάσωσή του, το οποίο όμως έπαθε πιθανότατα μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να παρασύρεται και αυτό στα ανοιχτά.

Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν τελικά λίγο πριν τις 19:00 και διασώθηκαν από το ελικόπτερο σούπερ πούμα που απογειώθηκε από τη Λήμνο. Είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Για τον εντοπισμό και τη διάσωση του συμμετείχαν ακόμη δύο παραπλέοντα αλιευτικά, ενώ ενημερώθηκε και ένα δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή.

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η ΕΜΥ

Με δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα στα πελάγη 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ θα παρατηρηθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Συγκεκριμένα για τη Μακεδονία και τη Θράκη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.