ΕΛΛΑΔΑ

«Έκρηξη» οργής στη γειτονιά του άτυχου πατέρα

«Έκρηξη» οργής στη γειτονιά του άτυχου πατέρα
Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, όπου από νωρίς το απόγευμα ομάδες νεαρών ακροδεξιών και αναρχικών

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίς το απόγευμα και επί ώρες ομάδες νεαρών ακροδεξιών και αναρχικών συγκρούονταν μεταξύ τους, με αφορμή την συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής, όπου τα ξημερώματα αδίστακτοι ληστές μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου έναν 44χρονο, λίγο πρίν μεταφέρει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 24 προσαγωγές για τα επεισόδια, μία σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος έσπασε κατάστημα αλλοδαπού, ενώ ένας αστυνομικός τρραυματίστηκε από πέτρα. Επίσης συνελήφθη ένας διαδηλωτής επειδή βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Κλειστή παραμένει η οδός 3ης Σεπτεμβρίου και η οδός Πατησίων, όπου κάτοικοι και γείτονες του άτυχου πατέρα ανάβουν ένα κερί στη μνήμη του κι αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο όπου έπεσε νεκρός. Απλοί πολίτες, κάτοικοι και γείτονες συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα σε μία αυθόρμητη διαμαρτυρία για την εγκληματικότητα και την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ακροδεξιοί παρείσφρυσαν στη συγκέντρωση των κατοίκων και τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν, καθώς εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον διερχόμενων αλλοδαπών. Στην περιοχή εμφανίστηκαν και αναρχικοί και ακολούθησαν συμπλοκές με τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας συνεχή χρήση χημικών, απομάκρυναν τους νεαρούς από τη γειτονιά, οι οποίοι όμως κινήθηκαν προς την πλατεία Βικτωρίας, επιτιθέμενοι σε αλλοδαπούς και σε ΙΧ με ξένες πινακίδες.

Νωρίτερα, μέλη της «Χρυσής Αυγής» κυνήγησαν Κούρδους μετανάστες οι οποίοι κρύφτηκαν σε πολυκατοικία στην οδό Αλίτσης.

Οι έρευνες

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας εταιρείας που βρίσκεται στην περιοχή, φαίνεται πως οι δράστες είναι 3 αλλοδαποί, μάλλον βορειοαφρικανοί.

Οι δράστες διακρίνεται να μαχαιρώνουν πισώπλατα τον άτυχο 44χρονο την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να αντιδράσει.

Η τραγωδία

Ήταν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Ο άτυχος άνδρας ετοιμαζόταν να μεταφέρει τη σύζυγό του στο μαιευτήριο για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Βγαίνοντας από το σπίτι του επιτέθηκε συμμορία ληστών με σκοπό να του αρπάξουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε στα χέρια του και ότι χρήματα είχε πάνω του.

Ο 44χρονος πάλεψε μαζί τους, όμως οι αδίστακτοι ληστές του κατάφεραν μαχαιριες στην πλάτη με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει αβοήθητος στο πεζοδρόμιο.

Τραγική ειρωνεία, λίγες ώρες μετά το φρικτό έγκλημα, η σοκαρισμένη από το γεγονός σύζυγος του αδικοχαμένου άνδρα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο δυστυχώς δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του.

Δεν το χωρά ο νους ότι ο 44χρονος υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας έχασε τη ζωή του με αυτό τον τρόπο, λίγες ώρες πριν κρατήσει στην αγκαλιά του το δεύτερο παιδί του.

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει καρέ καρέ τη στυγερή δολοφονία.

Η τραγική σύζυγος του 44χρονου θύματος Σιμόνα Βιρτβίλη είναι γιατρός αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας.

Συγκλονισμένοι είναι οι γείτονες του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη που κάνουν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπό και σωστό οικογενειάρχη.

Οι κάτοικοι της περιοχής που έψαλαν τον εθνικό ύμνο, διαμρτύρονται ότι η γειτονιά τους έχει γίνει γκέτο μεταναστών και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας.

Διάβαστε επίσης: Τον μαχαίρωσαν λίγο πριν μεταφέρει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο!