ΕΛΛΑΔΑ

Ηρεμία μετά τα μεσάνυχτα στα Προπύλαια

Ηρεμία μετά τα μεσάνυχτα στα Προπύλαια
Ήρεμη είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, με τους αντεξουσιαστές...

Ήρεμη είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, με τους αντεξουσιαστές να έχουν αποχωρήσει από τα Προπύλαια, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν.

Έκρυθμη ήταν νωρίτερα η κατάσταση κατά τη διάρκεια της πορείας των αντεξουσιαστών και των αριστερών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χθεσινά γεγονότα.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας ένταση σημειώθηκε όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους αντεξουσιαστές που βρίσκονται στα Προπύλαια.

Νωρίτερα, μία ομάδα αντεξουσιαστών προκάλεσαν ζημιές σε κάδους και στα γύρω καταστήματα στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ κατέβασαν όλες τις ελληνικές σημαίεςγια να τις κάψουν.

Στις 20:30 η ώρα οι διαδηλωτές έφθασαν στην Ομόνοια όπου και διαλύθηκαν. Ωστόσο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία άνδρες της αστυνομίας την έσπασαν στα δύο, με αποτέλεσμα οι μισοί να κατευθυνθούν προς την Ομόνοια και οι άλλοι προς την Βουκουρεστίου.

Γύρω στις 18:30 το απόγευμα στην οδό Ακαδημίας μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς, τους χτύπησε και άρπαξε από τον έναν το υπηρεσιακό του όπλο, το οποίο μία ώρα περίπου αργότερα βρέθηκε πεταμένο στο σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 20:00 το βράδυ έξω από το ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια, όταν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Την ίδια στιγμή σε καφετέρια κοντά στα Προπύλαια κλείδωσαν δημοσιογράφους. Στα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και έγιναν δύο προσαγωγές.

Ένταση και στη «Βίλα Αμαλία»

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε έξω από τη «Βίλα Αμαλία», στη συμβολή Χέυδεν και Αχαρνών, η οποία τελεί υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεγάλη ομάδα ατόμων, που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 44χρονου, προχθές στη διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου και Αχαρνών, επιτέθηκαν στους καταληψίες της βίλας «Αμαλία» με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές.

Επενέβησαν τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αυτή την ώρα γίνονται προσαγωγές, κυρίως μεταξύ των ατόμων, που επιτέθηκαν.

Κυνηγητό ακροδεξιών και αλλοδαπών στα στενά

Μέλη της ακροδεξιάς που συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του 44χρονου Μανώλη Καντάρη διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά και επιτίθεντο κατά ομάδες σε μετανάστες. Το σκηνικό, το οποίο κράτησε περίπου δύο ώρες, εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, χωρίς όμως να επέμβουν.

Δεκαπέντε τραυματίες - 47 προσαγωγές

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 15 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία από τα επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αλλοδαπών. Μεταξύ των τραυματιών, η πλειονότητα των οποίων είναι αλλοδαποί, υπάρχει και ένας Έλληνας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα αλλοδαπών στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο λόγος της επίθεσης ήταν ένα καπελάκι που φορούσε και το οποίο είχε πάνω του την Ελληνική σημαία.

Οι αλλοδαποί κτύπησαν τον Έλληνα με ξύλα, με αποτέλεσμα να πάθει διάσειση.

Επίσης, για τα συγκεκριμένα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν 47 προσαγωγές 40 Ελλήνων και 7 αλλοδαπών, ενώ συνελήφθη και ένας αλλοδαπός για σωματική βλάβη και φθορές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ομάδες ακροδεξιών προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα αλλοδαπών.

Διαβάστε επίσης: Πορεία και τρισάγιο για τον 44χρονο Μανώλη