ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Ανοιξιάτικο» το σκηνικό όλη την εβδομάδα

Καιρός: «Ανοιξιάτικο» το σκηνικό όλη την εβδομάδα

Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα

-Νέα άνοδο θα σημειώσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

«Ανοιξιάτικο» αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και τις βροχές να περιορίζονται μόνο στα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το Σάββατο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η ορατότητα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα νοτιοανατολικά και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα νοτιοανατολικά και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός γενικά αίθριος. Στα νοτιοανατολικά και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Την Πέμπτη γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.