ΕΛΛΑΔΑ

Ταφόπλακα Λοβέρδου στο ΕΣΥ

Ταφόπλακα Λοβέρδου στο ΕΣΥ
Με το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας συνεχίζει να «παίζει» η κυβέρνηση...

Με το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας συνεχίζει να «παίζει» η κυβέρνηση, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας κ.Ανδρέα Λοβέρδου για νέες περικοπές.

Την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, με συνεχιζόμενες περικοπές τόσο στις προμήθειες φαρμάκων, όσο και ιατρικών υλικών, ελλείψεις που τις πληρώνουν οι ασθενείς με κίνδυνο της υγείας τους, προωθείται νέο «μαχαίρι» στις υγειονομικές δαπάνες.

Ο αρμόδιος υπουργός κ.Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία , σύμφωνα με την οποία προβλέπεται κοινή διοίκηση σε νοσοκομεία αλλά και ανταλλαγή σε προσωπικό και σε νοσηλευτικό υλικό.

Όπως αναφέρουν στο newsbomb.gr στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας επιδεικνύει αδιαφορία για τις τεράστιες ελλείψεις, που ήδη παρατηρούνται σε προσωπικό και νοσηλευτικό υλικό, προχωρά και σε νέες περικοπές στις προμήθειες, και επιλέγει την «μπακαλίστικη» λογική, να παράσχει την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη.

Σήμερα παρουσιάστηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το σχέδιο αναδιάρθρωσης για την υγεία, με λουκέτο σε νοσοκομεία και μετατροπή νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε κέντρα υγείας στην περιφέρεια, οι κάτοικοι της οποίας αντιμετωπίζονται ως «τα παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Ο υγειονομικός χάρτης της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας προβλέπει επτά νοσοκομεία λιγότερα. Επίσης, τρία νοσοκομεία αλλάζουν χρήσεις και μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας ενώ κλείνουν δυο νοσηλευτικά ιδρύματα.

Στη Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα τα 14 υφιστάμενα νοσοκομεία εντάσσονται σε τέσσερις ομάδες ενώ στην Εύβοια τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας.