ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Στις φλόγες τα Καρδάμυλα (vid)

Χίος: Στις φλόγες τα Καρδάμυλα (vid)

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν από αργά το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης Πυροσβέστες, Εθελοντικές Ομάδες αλλά και κάτοικοι των Καρδαμύλων προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 στην πευκόφυτη έκταση ανάμεσα στον Άγιο Μάρκο και τις εγκαταστάσεις του Νηρέα στην περιοχή των Παρπάντων.

Στο συμβάν έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής τα οποία αργότερα επικουρήθηκαν από πεζοπόρα τμήματα και δυνάμεις των εθελοντικών ομάδων της «Όμικρον» αλλά και των Καρδαμύλων.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο politischios η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή περίπου στις 20:30 από ψαρά ο οποίος και ειδοποίησε την πυροσβεστική.

«Το μόνο που είδαμε ήταν δύο διαφορετικές εστίες που γρήγορα επεκτάθηκαν εξαιτίας των ανέμων», δήλωσαν οι ίδιοι.

Η πυρκαγιά απείλησε τις εγκαταστάσεις του Νηρεά καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη προκειμένου να αποτρέψουν το πύρινο μέτωπο να πλησιάσει στις μονάδες της επιχείρησης που είχαν περικυκλωθεί από πυροσβέστες και εθελοντές.

Ευτυχώς ο άμεσος συντονισμός όλων των δυνάμεων είχε σαν αποτέλεσμα η πυρκαγιά να κυκλωθεί και να ξεκινήσει η επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις ενώ στην περιοχή βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, ο αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου Μ. Φαφαλιός καθώς και ο διοικητής της 96ΑΔΤΕ Ταξιάρχος Ι. Παπαπροκοπίου.

Πηγή: politischios.gr