ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα σύννεφα στον ορίζοντα!

Λίγα σύννεφα στον ορίζοντα!
Αν μαζέψατε τις ομπρέλες για τη βροχή και τις αντικαταστήσατε...

Αν μαζέψατε τις ομπρέλες για τη βροχή και τις αντικαταστήσατε με θαλάσσης, μάλλον βιαστήκατε! Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν, αύριο, Δευτέρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στην Θεσσαλονίκη που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Nησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αρχικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα δυτικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα στα βόρεια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.