ΕΛΛΑΔΑ

Θράκη: Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Θράκη: Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Ολοένα και περισσότεροι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» αναζητούν θησαυρούς που βρίσκονται κρυμμένοι για χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θράκη.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων γύρω από τις άδειες που δίνονται για ανασκευές ανεύρεσης κρυμμένων θησαυρών τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτών που επιχειρούν να ακολουθήσουν τους «μύθους και τις ιστορίες» που ακούγονται διαρκώς αυξάνεται.

Πρόσφατα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε το αίτημα περί ανασκαφών στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στην Κομοτηνή, όπου κάτοικος αναζητούσε ένα πηγάδι με λίρες. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή ωστόσο αποδείχθηκε πως ο θησαυρός ήταν... άνθρακας καθώς δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί το πολυπόθητο πηγάδι και οι λίρες του.

Πριν από λίγες εβδομάδες η ίδια Αρχή έδωσε άδεια σε τέσσερις Ξανθιώτες να πραγματοποιήσουν έρευνες στις Φέρες του Έβρου, προχωρώντας σε ανασκαφές ενώ άδεια για αντίστοιχες ανασκαφές χορηγήθηκε και για την περιοχή Κιτρινόπετρα Λευκίμης Σουφλίου. Άδειες έχουν εκδοθεί και στον Δήμο Παγγαίου του Νομού Καβάλας, ενώ πρόσφατα και το δημοτικό συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου έδωσε το πράσινο φως για ανάλογες ανασκαφές στην περιοχή Τοπικής Κοινότητας Ποταμών (Οικισμός Δέλτα).

Πηγή: thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα 47χρονο δικυκλιστή (pics&vid)

Αεροδιακομιδή τουρίστα από κρουαζιερόπλοιο στην Καλαμάτα

ΣτΕ: Συνταγματική η παρακράτηση εισοδημάτων των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αττική: Αυτό είναι το επίδομα για τους πλυμμηροπαθείς

Πάτρα: Θανατηφόρο τροχαίο για 19χρονο οδηγό