ΕΛΛΑΔΑ

Έπαιρναν 3.000 ευρώ το «κεφάλι»

Έπαιρναν 3.000 ευρώ το «κεφάλι»
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας οδηγήθηκαν την Κυριακή δύο αλλοδαποί, που φέρονται ως μέλη...

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας οδηγήθηκαν την Κυριακή δύο αλλοδαποί, που φέρονται ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Οι δύο αλλοδαποί, ένας Ιρανός κι ένας Αφγανός, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής λίγο πριν τα διόδια της Ελευσίνας, τη στιγμή που μετέφεραν με φορτηγό 39 αλλοδαπούς λαθρομετανάστες – ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά – οι οποίοι ήταν στοιβαγμένοι στην καρότσα.

Οι 39 αλλοδαποί, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στην Ιταλία.
Μάλιστα, είχαν πληρώσει ο καθένας χρηματικά ποσά – από 2.500 έως 3.000 ευρώ - σε διάφορα, άγνωστα για τις αρχές, μέλη κυκλώματος που διακινεί παράνομα μετανάστες από τη χώρα μας στην Ιταλία.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς οι μετανάστες, αρχικά μετακινήθηκαν σε οίκημα σε άγνωστη ερημική περιοχή της Αττικής και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο φορτηγό των δύο συλληφθέντων με το οποίο θα μεταφέρονταν σε άγνωστο λιμάνι από όπου θα επιβιβάζονταν σε σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικές αρχές αναζητούν ακόμη τέσσερα μέλη του κυκλώματος που διακινούσε λαθρομετανάστες, έναν Έλληνα και τρεις Ιρανούς.