ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντική νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Σημαντική νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές
Δύο στα δύο πέτυχε στις φετινές φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...

Δύο στα δύο πέτυχε στις φετινές φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη δύναμη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για 25η συνεχόμενη χρονιά, πετυχαίνοντας αύξηση της συμμετοχής αλλά και αύξηση των ποσοστών της.

Το σύνθημα «θα είμαι εκεί», σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της γαλάζιας παράταξης, φαίνεται πως έπεισε τη νεολαία να προσέλθει στις κάλπες, συμπαρασύροντας προς τα επάνω και τα ποσοστά της φοιτητικής παράταξης.

«Η μεγάλη επιτυχία, είναι η αύξηση της συμμετοχής. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η τεράστια αύξηση των ποσοστών της ΔΑΠ. Οι φοιτητές απέδειξαν πως εμπιστεύθηκαν την πολιτικοποίηση της ΔΑΠ και την κατάθεση προτάσεων και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», δηλώνει στο newsbomb, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα ποσοστά που έχει στα χέρια της η ΔΑΠ, η γαλάζια νεολαία συγκέντρωσε το 42% στα ΑΕΙ και το 48% στα ΤΕΙ της χώρας. Στο ποσοστό δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη το ΠΑ.ΠΕΙ, η ΑΣΣΟΕ, η Ιατρική, η Νομική και το Πολιτικό της Νομικής.

Αν και οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κατάφεραν ούτε εφέτος να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα, κοινή συνισταμένη είναι η μικρή πτώση των ποσοστών της ΠΑΣΠ, η άνοδος της ΔΑΠ, η άνοδος της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ και η μικρή πτώση των ακροαριστερών σχημάτων.

Έπεσαν τα κάστρα

Τεράστια επιτυχία θεωρούν στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το γεγονός ότι κερδήθηκε μετά από τρία χρόνια, ξανά, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, με 450 ψήφους διαφορά από την ΠΑΣΠ, δεδομένου και του συμβολισμού της περιοχής.

Μεγάλη νίκη θεωρείται και η επιστροφή της Θεσσαλονίκης, στην γαλάζια νεολαία αλλά και η αυτοδυναμία που διατηρήθηκε για 10η χρονιά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το γαλάζιο Θρίαμβο αναμένεται να υπογραμμίσει ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ και ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το βράδυ τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να συγχαρεί τους νέους για το φετινό αποτέλεσμα, σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία.

Διαβάστε επίσης: Φοιτητικές εκλογές: Άνοδος για ΔΑΠ-Πτώση για ΠΑΣΠ