ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγας Αφγανός αναζητείται για παροχή ασύλου...

Πρόσφυγας Αφγανός αναζητείται για παροχή ασύλου...
Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρίσκεται η Ελλάδα. Μετά την καταδίκη που εισέπραξε η Ελλάδα...

της Άννας Μουτσάι

Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρίσκεται η Ελλάδα.

Μετά την καταδίκη που εισέπραξε η Ελλάδα (μαζί με το Βέλγιο), τον Ιανουάριο του 2011, από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος υποβολής πολιτικού ασύλου στον Αφγανό πολιτικό πρόσφυγα M.S.W.

Τώρα αναζητείται ο Αφγανός... για να του δοθεί πολιτικό άσυλο!

Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Φωκίων Γεωργακόπουλος, ό οποίος φαίνεται να έχει στείλει επιστολή, στις 9 Μαΐου 2011, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και στον δικηγόρο του... χαμένου Αφγανού πρόσφυγα, στην οποία γνωστοποιείται ότι κατατέθηκε το ποσό των 5.725 ευρώ σ' ένα τραπεζικό λογαριασμό το οποίο και αναγράφεται στην επιστολή, που του είχε επιδικάσει το Δικαστήριο ως αποζημίωση, και γι' αυτό το λόγο ζητείται η συνδρομή του δικηγόρου του, προκειμένου να γίνει γνωστή η... διεύθυνσή του Αφγανού.

Μάλιστα, οι ελληνικές κοινωνικές υπηρεσίες έχουν βρει διαθέσιμη στέγη για τον Αφγανό πρόσφυγα M.S.W.

Συνοπτικά η υπόθεση έχει ως εξής:

- Ύστερα από δολοφονική επίθεση εναντίον του στο Αφγανιστάν, ο M.S.W εγκατέλειψε την Καμπούλ στις αρχές του 2008 και έφτασε στην Ελλάδα, στη συνέχεια κατέφυγε στο Βέλγιο, όπου και ζήτησε να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

- Οι βελγικές αρχές, επικαλούμενες τον Κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», ζήτησαν από την Ελλάδα να υποστηρίξει την αίτησή του, δλδ τους ισχυρισμούς του, και παρά τις αντιρρήσεις, ουσιαστικά χωρίς τη θέληση του, στις 15 Ιουνίου 2009 τον έστειλαν στην Ελλάδα, όπου και κρατήθηκε απομονωμένος σ' ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο.

- Τρεις ημέρες αργότερα, οι ελληνικές αρχές τον... απελευθέρωσαν, αλλά χωρίς να εξετάσουν το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου με αποτέλεσμα να τον αφήσουν στην τύχη του...

Τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα...

Πηγή:www.albanews.gr