ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνια απολογία της Αικατερίνης Πελέκη

Μαραθώνια απολογία της Αικατερίνης Πελέκη
Απολογείται από τις 10:00 το πρωί η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην Υπουργού της ΝΔ, Γιώργου Βουλγαράκη...

Απολογείται από τις 10:00 το πρωί η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην Υπουργού της ΝΔ, Γιώργου Βουλγαράκη, η οποία κατηγορείται στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου.

Η συμβολαιογράφος, Αικατερίνη Πελέκη, απολογείται ενώπιων της Ειδικής Ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, για τρία βαρύτατα αδικήματα, δεδομένου ότι η ίδια συνέταξε τα περισσότερα συμβόλαια, με τα οποία παραχωρήθηκε Δημόσια γη στη Μονή.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει, είναι της: Συνέργιας σε απιστία, της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς και της παράβασης του Νόμου περί Αρχαιοτήτων.

Υπενθυμίζεται, ότι στο υπόμνημα που είχε καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείτο, είχε υποστηρίξει, ότι η εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση, οφείλεται στο γεγονός ότι τυγχάνει σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, η Αικατερίνη Πελέκη είχε υποστηρίξει ότι για τις ανταλλαγές, υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.