ΕΛΛΑΔΑ

Στα Χανιά η Νεοζηλανδική οργάνωση «Αιωνία Εποποιία»

Στα Χανιά η Νεοζηλανδική  οργάνωση  «Αιωνία Εποποιία»
Τα μέλη της Νεοζηλανδικής οργάνωσης «Αιωνία Εποποιία», που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εκδηλώσεις των 70 χρόνων από...

Τα μέλη της Νεοζηλανδικής οργάνωσης «Αιωνία Εποποιία» που επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με την έλευσή τους στην Ελλάδα, βρίσκονται τώρα στην Κρήτη για τις εκδηλώσεις των 70 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης και πραγματοποιούν επίσκεψη στα Χανιά.

Η αντιπεριφέρεια Χανίων ήταν ο πρώτος σταθμός των μελών της οργάνωσης την Δευτέρα.

Τα μέλη της οργάνωσης, κυρίως βετεράνοι, συγγενείς και φίλοι των βετεράνων του Β! Παγκοσμίου Πολέμου και της Μάχης της Κρήτης, συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη.

Επικεφαλής της ομάδας, είναι η Κέρι Πρέντεργκαστ, πρώην Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με τα Χανιά πόλης του Ουέλιγκτον στη Νέα Ζηλανδία.

Συγκινητική ήταν η συζήτηση που είχε η αντιπροσωπεία από την Νέα Ζηλανδία είχε με τους Χανιώτες για τους δεσμούς που τους δένουν με τους Νεοζηλανδούς, ενώ η κ. Πρέντεργκαστ προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Βουλγαράκη.

Ανάμεσα σ’ αυτά και μια φωτογραφία από ένα σημείο της πόλης του Ουέλιγκτον όπου, μπροστά από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ο δρόμος έχει ονομαστεί «Οδός Χανίων» .

Tο μεσημέρι, η αντιπροσωπεία από την Νέα Ζηλανδία έγινε δεκτή από την δημοτική αρχή Χανίων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.