ΕΛΛΑΔΑ

Παροδικές βροχές εν μέσω …θέρους

Παροδικές βροχές εν μέσω …θέρους
Μια και μια. Έτσι μας πάει ο καιρός αυτές τις ημέρες. Φαίνεται πως...

Μια και μια. Έτσι μας πάει ο καιρός αυτές τις ημέρες. Φαίνεται πως δεν έχει κατασταλάξει τι θα γίνει όταν …μεγαλώσει! Πάντως μέχρι τότε, μας αλλάζει τον καιρό… Για σήμερα πάντως προβλέπονται παροδικές βροχές στα δυτικά της Κρήτης με μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι 7 Μποφόρ στο Νότιο Ιόνιο.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα καταιγίδας το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο: Τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Τις μεσημβρινές ώρες πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Στην Κρήτη νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στη Νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.