ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία και συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου

ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία και συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου
Μαζική και δυναμική απάντηση καλεί η ΑΔΕΔΥ να δώσουν...

Μαζική και δυναμική απάντηση καλεί η ΑΔΕΔΥ να δώσουν οι πολίτες ενάντια στα νέα κυβερνητικά μέτρα. Η Συνδικαλιστική ένωση προχώρησε στην κήρυξη νέας γενικής απεργίας για τις 4 Ιουνίου και το προγραμματισμό συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων περικοπών, αύξησης των φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην κοινωνική βαρβαρότητα, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.

Τα μεσαία, τα μικρά και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, η συντριπτική πλειοψηφία δέχεται νέο, βαρύ και ακραίο πλήγμα, αφού με τα μέτρα μειώνει και υποτιμά το βιοτικό επίπεδο όλων κατά 20% και πλέον.

Ειδικότερα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους η νέα περικοπή μισθών (αφαίρεση μισθολογικής ωρίμανσης), η περικοπή του εφάπαξ, το 40ωρο, η νέα επιδρομή μέσα από το νέο «μισθολόγιο», οι προετοιμαζόμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, διαμορφώνουν μια κατάσταση απελπιστική και ανυπόφορη, για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, που η μόνη σταθερή του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι ο μισθός ή η σύνταξη από το Δημόσιο, με ένα ή δύο ή περισσότερα μέλη άνεργα. (…)»