ΕΛΛΑΔΑ

«Προστατέψτε τους καταναλωτές»

«Προστατέψτε τους καταναλωτές»
Με παρέμβασή της, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, ζητά για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών...

Με παρέμβασή της, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, ζητά για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών, στο εξής να γνωστοποιείται η εμπορική επωνυμία (σήμα) των επιχειρήσεων όταν τους επιβάλλεται πρόστιμο για να κατανοούν ευκολότερα οι πολίτες ποιές επιχειρήσεις τους εξαπάτησαν.

Η Ένωση, με έγγραφό της συνεχάρη τ η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για την επιβολή χρηματικών προστίμων σε 32 επιχειρήσεις οι οποίες παραβίασαν τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών. Ωστόσο, όπως σημειώνει, στην ανακοίνωση της Γραμματείας δεν αναφέρονταν κάποια από τα διακριτικά των επιχειρήσεων, με τα οποία το κοινό της ξεχωρίζει.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, αναφέρει: «Η χώρα μας, έχει ενταχθεί σε μία μακρά περίοδο λιτότητας, καθώς κατά τον τελευταίο χρόνο έχει υπαχθεί στη διεθνή επιτήρηση. Η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Ταυτόχρονα, η ακρίβεια στα καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, οδηγεί, περαιτέρω στη μείωση των πενιχρών εισοδημάτων των καταναλωτών, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θεωρούμε, ότι σήμερα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, ώστε η κρατική τηλεόραση να εντάξει στο πρόγραμμά της εκπομπή, η οποία θα πραγματεύεται θέματα που αφορούν την Προστασία του Καταναλωτή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με το υπάρχων νομικό πλαίσιο και παράλληλα θα ενημερώνει για τα τρέχοντα καταναλωτικά θέματα της επικαιρότητας».