ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική έκκληση 32 ανθρώπων του πνεύματος

Δραματική έκκληση 32 ανθρώπων του πνεύματος
«Τολμήστε» είναι ο τίτλος του κειμένου που συνυπογράφουν...

«Τολμήστε» είναι ο τίτλος του κειμένου που συνυπογράφουν 32 άνθρωποι των γραμμάτων και της επιστήμης με αποστολέα τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Οι 32, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και ταυτότητες, απευθύνουν με το κείμενο αυτό δραματική έκκληση προκειμένου οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο κείμενο αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση, με οδηγό το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας.

«Ο τόπος χρειάζεται μία ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία», υπογραμμίζουν και εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή».

Αναλυτικά οι 32 υπογράφοντες:

Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης, Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός

Νίκος Αλεβιζάτος, Νάσος Βαγενάς,Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Γιάννης Στουρνάρας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.