ΕΛΛΑΔΑ

Για δέκατη ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα

Για δέκατη ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα
Το "παρών" δίνουν και σήμερα για δέκατη ημέρα οι «Αγανακτισμένοι»...

Το "παρών" δίνουν και σήμερα για δέκατη ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης και τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας.

Με ελληνικές σημαίες, κατσαρόλες και υβριστικά συνθήματα, παιδιά, ηλικιωμένοι και νέοι έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται στο κέντρο, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται παραταγμένοι γύρω από την Βουλή, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου.

Μία ομάδα ατόμων με 200 περίπου μηχανάκια πραγματοποίησε νωρίτερα συμβολική μηχανοκίνητη πορεία γύρω από το Σύνταγμα.

Ωστόσο, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ερχόμενη Κυριακή, όπου οι «Αγανακτισμένοι» σε όλη την Ευρώπη απευθύνουν κάλεσμα για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, την προηγούμενη Κυριακή περισσότεροι από 100.000 πολίτες συγκεντρωθήκαν μπροστά από την Βουλή.

Εν τω μεταξύ μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και ήδη βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου διαμαρτύρονται με συνθήματα. Η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία υπολογίζεται περίπου στις 10 χιλιάδες.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά μέχρι τις 20.30 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ακρόπολη, όπου και διαλύθηκαν.