ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιασμένος ο καιρός όλη την εβδομάδα

Συννεφιασμένος ο καιρός όλη την εβδομάδα
Βάλτε στην άκρη την ομπρέλα της θαλάσσης και κρατήστε της… βροχής...

Βάλτε στην άκρη την ομπρέλα της θαλάσσης και κρατήστε της… βροχής, καθώς συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΕΜΥ από την Παρασκευή φαίνεται πως θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς θα σημειωθούν λίγες μόνο νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Για σήμερα το μεσημέρι στη Μακεδονία προβλέπονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, με πιθανότητα βροχής και στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι βόρειοι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά και νότια μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Τρίτη, λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Στα δυτικά κατά τόπους θα φθάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά αρχικά βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα είναι αυξημένες και πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στα ανατολικά όμως θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και κατά τόπους θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι καιρός την Παρασκευή και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.