ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα E-coli στην Ελλάδα!

Κρούσμα E-coli στην Ελλάδα!
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της χώρας από κρούσμα...

Ρεπορτάζ: Ε. Μιχαλούδη, Β. Σκουλαράκος

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της χώρας από κρούσμα του βακτηρίου E-coli στην Ελλάδα. Εντοπίστηκε σε περιοχή των Επτανήσων. Πρόκειται για μια Γερμανίδα τουρίστρια η οποία εκδήλωσε συμπτώματα της νόσου και αμέσως εισήχθη σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η αλλοδαπή μετά την σύντομη νοσηλεία της, επέστρεψε στη γενέτειρά της ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εαν πρόκειται για θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου.

Μιλώντας στο newsbomb.gr ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας ήταν απόλυτα καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην Ελλάδα από το βακτήριο E. Coli. Υπάρχει ευαισθητοποίηση για ελέγχους όσων φτάνουν στην Ελλάδα κυρίως από τη Γερμανία. Παρ’ όλα αυτά ο γενικός κανόνας θα πρέπει να ισχύει πάντα για τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλα τα προϊόντα και ιδιαιτέρως στα φρούτα και τα λαχανικά.

Κανένας λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η Γερμανίδα τουρίστρια αποθεραπεύτηκε και έχει ήδη αναχωρήσει για τη χώρα της», καθησυχάζει τη κοινή γνώμη το ΚΕΕΛΠΝΟ δια στόματος του υπευθύνου του κέντρου Επιχειρήσεων, Δημήτρη Ηλιόπουλου σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα η Γερμανίδα επισκέφτηκε τη χώρα μας και συγκεκριμένα το νησί των Παξών στις 21 Μαΐου. Δέκα ημέρες αργότερα, αισθάνθηκε δυσφορία έχοντας συμπτώματα όπως αιματηρή διάρροια και πόνους στη κοιλιά. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Παξών από όπου της πήραν δείγμα αίματος προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η ασθενής, βρέθηκε θετική στην παραγωγή τοξικών και μάλιστα η εξέταση έδειξε ότι πρόκειται για το 0104:Η4 θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E-coli.