ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Άνοιξαν οι δρόμοι

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Άνοιξαν οι δρόμοι
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι το μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ...

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι το μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου.

Οι περίπου 4.000 διαδηλωτές σταμάτησαν για 20 λεπτά έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου παρέμειναν για λίγα λεπτά.

Επίσης 400 συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην οδό Βας. Σοφίας. Οι ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ άνδρες της αστυνομίας διέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 10:00 το σωματείο των ναυτεργατών βρέθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία και συγκέντρωση προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Με κεντρικό σύνθημα "Όχι δεν πουλάμε" η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και στο συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάση εργασίας μετά τις 11:00 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ.

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου τους, ενώ θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η ΟΤΟΕ.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ απεργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού.

Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα κινηθούν κανονικά, καθώς η στάση εργασίας ήταν μέχρι τις 8:00 το πρωί.

Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει και οι λιμενεργάτες οι οποίοι δηλώνουν αντίθετοι σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημόσιων λιμανιών της χώρας. Επίσης έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ενώ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στις 7 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ. θα συνεδριάσουν από κοινού οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Υπενθυμίζουμε ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει για τις 15 Ιουνίου 24ωρη γενική απεργία.