ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει ο υδράργυρος!

Πέφτει ο υδράργυρος!
Μη βιαστείτε να μαζέψετε τα αδιάβροχα, γιατί ο ήλιος φαίνεται πως κάνει καλοκαιρινά παιχνίδια...

Μη βιαστείτε να μαζέψετε τα αδιάβροχα, γιατί ο ήλιος φαίνεται πως κάνει καλοκαιρινά παιχνίδια. Στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά στα υπόλοιπα βόρεια και κεντρικά ορεινά . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Ύφεση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα τμήματα σχεδόν αίθριος και μόνο το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν: βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και καταιγίδων το μεσημέρι - απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.