ΕΛΛΑΔΑ

Επί ποδός η τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Επί ποδός η τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου ...

Έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, εφαρμόζει από σήμερα η τροχαία στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από τις 16.00 το απόγευμα έως και τις δέκα το βράδυ στο ρεύμα εξόδου, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών με φορτίο άνω του 1,5 τόνου:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Αντιθέτως, τη Δευτέρα 13 του μήνα και αυτή τη φορά στο ρεύμα εισόδου από τις τέσσερις το απόγευμα έως και τις 23:00 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τους οδηγούς των οχημάτων που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα της χώρας. Η εντολή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι σαφής: Συνεχείς ελέγχους και μπλόκα σε όσους οδηγούς θέτουν σε κίνδυνο άλλους συνταξιδιώτες τους, οδηγούν επικίνδυνα, απρόσεκτα και με υπερβολική ταχύτητα.