ΕΛΛΑΔΑ

Ένστολη διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων»

Ένστολη διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων»
Έξω από την Βουλή με τους "Αγανακτισμένους" βρίσκονται οι ένστολοι...

Έξω από την Βουλή με τους "Αγανακτισμένους" βρίσκονται οι ένστολοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικποές που έχουν επιβληθεί στις αποδοχές τους τον τελευταίο καιρό.

Νωρίτερα, παρέμειναν έξω από το υπουργείο Οικονομίας, με τους "μόνιμους κατοίκους" του Συντάγματος τους επιτέθηκαν λεκτικά λέγοντάς "Πρώτα μας χτυπάτε και μετά μας γελάτε".

Το ραντεβού στο οποίο ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την χώρα, δόθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) λέει STOP στη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος των μελών της.

Οι ένστολοι δηλώνουν «Αγανακτισμένοι», καθώς όπως αναφέρουν, χάνουν τουλάχιστον 350 ευρώ από τα μηνιαία εισοδήματά τους με τα νέα μέτρα.

Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την απαξίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, με περιπολικά χωρίς βενζίνη που δεν μπορούν να συντηρηθούν, για θέσεις που μένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης και δεν καλύπτονται, για ελλείψεις στον εξοπλισμό τους.

Η ασφάλεια του πολίτη δεν χωρά εκπτώσεις, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στη κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί, δυο μέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ότι δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία συνδικαλιστικών ενώσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μάλιστα ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πράξη των απόστρατων να καλέσουν σε εγρήγορση τους εν ενεργεία αξιωματικούς, προκειμένου να αποκρούσουν τα κυβερνητικά μέτρα.

Στο πλευρό των ένστολων βρίσκεται και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης.