ΕΛΛΑΔΑ

Μπουρίνια το Σαββατοκύριακο

Μπουρίνια το Σαββατοκύριακο
Μετά την καλοκαιρία της Παρασκευής με τον υδράργυρο στους 36 βαθμούς Κελσίου...

Μετά την καλοκαιρία της Παρασκευής με τον υδράργυρο στους 36 βαθμούς Κελσίου, οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και σήμερα, αλλά… μέχρι το μεσημέρι. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο κ.Τάσο Αρνιακό από εκεί και μετά θα σημειωθεί σταδιακή μεταβολή του καιρού που θα ξεκινήσει από τη βόρεια Ελλάδα με επικράτηση βοριάδων 6 έως 8 μποφόρ και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που σε ορισμένες περιοχές θα πέσει ακόμα και 10 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και ενδεχομένως την υπόλοιπη Μακεδονία και την ανατ. Θεσσαλία.

Μπουρίνια θα «χτυπήσουν» τις περιοχές από Χαλκιδική έως Αλεξανδρούπολη, όπως την Ασποβάλτα, την Μαρώνεια, την Καβάλα, τη Θάσο και τη Λήμνο.

Βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί από το μεσημέρι της Κυριακής, με σταδιακή εξασθένιση των βοριάδων. Ωστόσο, θα τα σύννεφα θα μαυρίσουν τον ουρανό ενώ η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί όλη την επόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο να κινείται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα πιθανόν να σημειωθούν βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 και πιθανώς 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά λίγες νεφώσεις στη Μακεδονία. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπείρου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 και στο Ιόνιο στα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία και την κεντρική στερεά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που το απόγευμα στα βόρεια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 36 και κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.