ΕΛΛΑΔΑ

«Εγώ δεν προσκυνώ τη Μέρκελ» απαντά ο Μίκης στον Πεταλωτή

«Εγώ δεν προσκυνώ τη Μέρκελ» απαντά ο Μίκης στον Πεταλωτή
Την έντονη αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή...

Την έντονη αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, που έδειξε ως υπεύθυνους για τις αφίσες που κυκλοφόρησαν στη Θράκη και στοχοποιούσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, τους «Σπίθες Θράκης».

Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι πίσω από τις αφίσες κρύβονται τα μέλη της οργάνωσης Σπίθα «με ακραίες και εθνικιστικές προεκτάσεις», αμφισβητώντας ευθέως ότι οι πολίτες αυτοί είναι «Αγανακτισμένοι».

«Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα(;) και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαριά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμερανγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του», απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης καταγγέλλει πόλεμο λάσπης από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η «Σπίθα» κάνει μια ειρηνική επανάσταση.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για «φασισμό» της κυβέρνησης, καθώς περιφρονεί το 80% του εκλογικού σώματος, που όπως δείχνουν τα γκάλοπ, αντιτίθεται στην πολιτική της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr