ΕΛΛΑΔΑ

Παρίσι – Θεσσαλονίκη με Ντε Σε Βο

Παρίσι – Θεσσαλονίκη με Ντε Σε Βο
Τριανταπέντε φανατικοί φίλοι του θρυλικού Ντε Σε Βο κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη, με εννιά αυτοκίνητα...

Τριανταπέντε φανατικοί φίλοι του θρυλικού Ντε Σε Βο κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη, με εννιά αυτοκίνητα, τραγουδώντας και χορεύοντας μέσα από τις ανοιχτές ηλιοροφές.

Πρόκειται για Γάλλους φοιτητές, οι οποίοι ξεκίνησαν από το Παρίσι για να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι επτά χιλιάδων χιλιομέτρων, με τελικό σταθμό την Οδησσό.

«Τα αγοράσαμε έξι μήνες πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι. Τα επισκευάσαμε γιατί πολλά από αυτά δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση και τώρα πλέον μπορούμε να απολαύσουμε το ταξίδι μας. Το παλαιότερο από αυτά που έχουμε είναι μοντέλο του 1976. Υπάρχουν και ορισμένα παραπλήσια μοντέλα εκείνης της εποχής, βασισμένα στη σχεδίαση του Ντεσεβό. Το 2CV είναι ένα γαλλικό σύμβολο και εμείς ζούμε μαζί του, πραγματικά μοναδικές στιγμές και εμπειρίες» δήλωσε ένας από τους φοιτητές, ο Γιαν Σαλαμό.

Οι αυτοκινητιστές έγιναν δεκτοί από τον διευθυντή του γαλλικού ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Ζιλιέν Κιαπόνε - Λουκέζι στο προαύλιο του δημαρχείου.

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους έχει προγραμματιστεί δείπνο που θα παραθέσει ο πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέρ, επαφή με τους φοιτητές του διεθνούς πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνάντηση με το δήμαρχο και τις αρχές και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη συνέχεια του ταξιδιού τους» δήλωσε ο κ. Λουκέζι.