ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο πριν τον καύσωνα…

Λίγο πριν τον καύσωνα…
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου...

Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον καύσωνα που θα κάνει την εμφάνισή του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η ΕΜΥ προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως μόνο το απόγευμα στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία: από 26 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια τμήματα 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου και στη νοτια Κρήτη έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 35 και κατά τόπους έως 36 βαθμούς κελσίου.