ΕΛΛΑΔΑ

Τραμπουκισμοί αστυφύλακα με πυροβολισμούς στην Κατερίνη

Τραμπουκισμοί αστυφύλακα με πυροβολισμούς στην Κατερίνη
Με τις κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και...

Με τις κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη χθες το βράδυ από συναδέλφους του, αστυφύλακας που υπηρετεί στη διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο αστυφύλακας ενεπλάκη σε φραστικό επεισόδιο στην Καλλιθέα Κατερίνης, με 34χρονο Έλληνα. Στη διάρκεια της συμπλοκής το αστυνομικό όργανο έβγαλε το πτυσσόμενο γκλόπ και χτύπησε τον 34χρονο σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια πυροβόλησε για εκφοβισμό μία φορά στο έδαφος με το υπηρεσιακό του πιστόλι. Στο χώρο του συμβάντος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας κάλυκας και η πτυσσόμενη ράβδος.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ ο αστυνομικός υπέβαλε σε βάρος του μήνυση για εξύβριση - απειλή και απλή σωματική βλάβη, ωστόσο, με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Αστυφύλακας, ο οποίος βρίσκεται σε κανονική άδεια, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και, παράλληλα, σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.