ΕΛΛΑΔΑ

Τα σκουπίδια απειλούν και πάλι την Αθήνα

Τα σκουπίδια απειλούν και πάλι την Αθήνα
Η άκαρπη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του Δημάρχου Αθηναίων ...

Η άκαρπη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη για το θέμα των συμβασιούχων που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πνιγεί η Αθήνα στα σκουπίδια.

Εντός του Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις 120 εργαζομένων στην καθαριότητα, από τους συνολικά 750 συμβασιούχους, που εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, εάν συνυπολογιστούν και οι απουσίες λόγω καλοκαιρινών αδειών.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε από τον Υπουργό την ανάληψη νομοθετικής ρύθμισης για να παραμείνουν στη δουλειά τους για τρία χρόνια οι συμβασιούχοι του Δήμου, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, κάτι που όμως απέρριψε ο κ. Καστανίδης προκειμένου να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενο για όλους τους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Εκτός από την καθαριότητα, αναμένεται να πληγούν και οι υπηρεσίες της πρόνοιας, καθώς, εντός του έτους λήγουν και οι συμβάσεις 456 συμβασιούχων που εργάζονται στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Ο κ. Καμίνης, ενημέρωσε για το θέμα τους βουλευτές της Α΄ Αθήνας, ώστε να πειστούν να αναλάβουν οι ίδιοι νομοθετική πρωτοβουλία για την παραμονή των συμβασιούχων στο Δήμο.