ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται καύσωνας εξπρές

Έρχεται καύσωνας εξπρές
Μικρό διάλειμμα θα κάνουν σήμερα και αύριο τα μελτέμια...

Μικρό διάλειμμα θα κάνουν σήμερα και αύριο τα μελτέμια, με αποτέλεσμα την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

«Καμίνι» αναμένεται να είναι η Αθήνα, οδηγώντας ακόμα και όσους έμειναν στην πρωτεύουσα να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς στις παραλίες της Αττικής.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 βαθμούς υπό σκιά.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ.

Σε Μακεδονία και Θράκη οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά κατά διαστήματα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την 'Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. υ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, οι άνεμοι θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 36.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται άνεμοι έντασης 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία στα Δωδεκάνησα δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά τόπους θα αγγίξει τους 36 βαθμούς.

Την Τρίτη το μελτέμι υποχωρεί και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, αγγίζοντας τους 39 ακόμη και 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ στο Αιγαίο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 33 έως 36 βαθμούς.