ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές και …καλό Φθινόπωρο!

Βροχές και …καλό Φθινόπωρο!
Με ανατροπή στο καλοκαιρινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτή η βδομάδα...

Με ανατροπή στο καλοκαιρινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτή η βδομάδα.

Νεφώσεις και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Όσο για τους ανέμους, αυτοί θα παραμείνουν σε …υψηλά νούμερα αγγίζοντας τα 7 μποφόρ, κυρίως στο νοτιοανατολικό αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό νότιοι μέχρι 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Γρήγορα θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τοπικά στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα αποτελέσουν το σκηνικό της εβδομάδας.