ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπη συνάντηση Ραγκούση με ΓΣΕΒΕΕ

Άκαρπη συνάντηση Ραγκούση με ΓΣΕΒΕΕ
Πιστός στο δόγμα του «αποφασίζω και διατάζω» είναι ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης...

Πιστός στο δόγμα του «αποφασίζω και διατάζω» είναι ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της Συνομοσπονδίας ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα περιείχε «μια από τα ίδια», αφού ο υπουργός εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του, χωρίς καμία όρεξη για εποικοδομητικό διάλογο.

Μπορεί οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών να προσπάθησαν να πείσουν τον κ. Ραγκούση να βρει τη χρυσή τομή με τους ιδιοκτήτες ταξί, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον πολύ δύσκολο. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, υποστήριξε την πρόταση της Συνομοσπονδία να υπάρξουν πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για την έκδοση των αδειών, οι οποίες όπως είπε, θα πρέπει να είναι δημόσιες και να γίνεται αυστηρός έλεγχος.

Ακόμα, πρότεινε να υπάρξει μια 10ετής μεταβατική περίοδος για τη μεταβίβαση των αδειών που ήδη υπάρχουν με όρους γονικής παροχής, ώστε, όπως είπε, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της φοροδιαφυγής.

Τέλος, ο κ. Ασημακόπουλος απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες ταξί, έκανε παράκληση για σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι δηλώσεις που προκαλούν όπως και οι ακραίες κινήσεις από την πλευρά τους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε στις 14 του μηνός η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των Ταξί και, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα ξανασυζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, με τις όποιες βελτιώσεις και αλλαγές υπάρξουν και στη συνέχεια αφού υπάρξει και νέα ενημέρωση των βουλευτών, θα κατατεθεί στη βουλή.