ΕΛΛΑΔΑ

Βελτίωση και άνοδος θερμοκρασίας

Βελτίωση και άνοδος θερμοκρασίας
Αίθριος αναμένεται να είναι καιρός σε όλη την Ελλάδα με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς σε πολλές πόλεις...

Αίθριος αναμένεται να είναι καιρός σε όλη την Ελλάδα με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς σε πολλές πόλεις, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Σχεδόν αίθριο ουρανό αναμένουμε στην Αττική, με βόρειους ανέμους 5 μποφόρ στον Ευβοϊκό κόλπο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 31 βαθμούς κελσίου.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν στα δυτικά αραιές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και μόνο πρόσκαιρα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Η βελτίωση του καιρού θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα και το σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα, ενώ οι βοριάδες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένουμε αίθριο καιρό με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 18 μέχρι 29 βαθμούς κελσίου.