ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός
Σχεδόν αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, ωστόσο στα δυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Σχεδόν αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, ωστόσο στα δυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Μεγαλύτερη θα είναι η επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή, σε όλη τη χώρα.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, ενώ λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι29 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν και στην Θεσσαλονίκη από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Μακεδονία και στη Θράκη. Βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Λίγες τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Βαθμιαία από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα νότια 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 29 και τοπικά στα νότια έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Βροχερός θα είναι καιρός το Σάββατο αρχικά στα δυτικά της χώρας, ωστόσο στην συνέχεια οι βροχές και οι καταιγίδες να επεκταθούν στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη και το βράδυ στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές φτάνοντας ακόμη και στις ανατολικές ακτές της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά το βράδυ στα βόρεια και βορειοδυτικά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν γύρω στα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς κελσίου αλλά στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα πλησιάζοντας ακόμη και τους 5 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία κυρίως στη Φλώρινα και στην Καστοριά.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Η επιδείνωση του καιρού θα επεκταθεί σε όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι και ισχυρές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Μάλιστα, αναμένουμε χιόνια να πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια πελάγη και κυρίως στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο ενδεχομένως να φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Ενώ στις νοτιότερες περιοχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 0 μέχρι 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 μέχρι 22 βαθμούς και στα νησιά από 16 μέχρι 26 βαθμούς.