ΚΟΣΜΟΣ

Ξεσπά η κόρη της Τιμοσένκο

Ξεσπά η κόρη της Τιμοσένκο

Συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» παραχώρησε η κόρη της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας.


«Είναι μία δίκη εκδίκησης. Προχωρούν με το σχέδιό της καταστροφής των πολιτικών αντιπάλων» δήλωσε η Γεβγένια Καρ στη «Guardian» για την καταδίκη της μητέρας της, που έχει προκαλέσει μπαράζ αντιδράσεων διεθνώς.


Η 31χρονη Γεβγένια είναι παντρεμένη με τον Βρετανό τραγουδιστή ροκ Σιν Καρ, και ζουν στο Κίεβο.


«Είμαστε σοκαρισμένοι. Είναι μία δίκη για να πουν σε άλλους αντιπάλους 'μην μιλήσετε, μην υψώσετε το κεφάλι, μην τα βάλετε μαζί μας» λέει η κόρη της Τιμοσένκο , η οποία την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη, καλούμενη να καταβάλει επίσης αποζημίωση ύψους 187 εκατ. δολαρίων για απώλεια κρατικών εσόδων. Επίσης της απαγορεύθηκε να ασκήσει οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα για τρία χρόνια.


Οι εισαγγελείς, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, οι εισαγγελείς «άνοιξαν» δεύτερη έρευνα με κατηγορίες κατά της 50χρονης Γιούλια Τιμοσένκο για υπεξαίρεση πάνω από 200 εκατ. δολαρίων όταν ήταν πρόεδρος της United Energy Systems, μίας εταιρείας εμπορίας φυσικού αερίου, το 1997.


Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες ενώ η κόρη της δηλώνει ότι η Τιμοσένκο προετοιμάζεται τώρα για τη νέα υπόθεση για την οποία κατηγορείται.

Η οικογένεια της πρώην πρωθυπουργού έχει δηλώσει οι συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η Τιμοσένκο -πόνος στη μέση και στομαχικά προβλήματα.


«Μία εβδομάδα αφότου συνελήφθη άρχισε να έχει συμπτώματα -μελανιές, αιματώματα στο δέρμα, ακόμη δεν γνωρίζουμε τι είναι» λέει η κόρη της. Οι αρχές των φυλακών έχουν απορρίψει αίτημα της Τιμοσένκο για την επίσκεψη του γιατρού της.