ΕΛΛΑΔΑ

Πήρε θέση ο Μπουτάρης για τα σκουπίδια

Πήρε θέση ο Μπουτάρης για τα σκουπίδια

Με πάνω από 2.5 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών έχουν πνιγεί οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Με προσωπικό ασφαλείας, πέντε με δέκα απορριμματοφόρα του κεντρικού δήμου εργάζονται για την αποκομιδή των σκουπιδιών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, όπως ανέφερε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου.
Ο δήμαρχος έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν και τις επόμενες ημέρες να κατεβάζουν απορρίμματα στο δρόμο, καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Ενώ προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα των απορριμμάτων, όπως έγινε και στην Αττική».

Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα, επανέλαβε τη θέση της ΚΕΔΚΕ για δημόσιο χαρακτήρα στον τομέα καθαριότητας των δήμων και σε ερώτηση εάν εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για να καθαρίσει η πόλη, είπε πως ότι «είναι υποχρέωση της διοίκησης να κρατήσει τη Θεσσαλονίκη καθαρή».