ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: «Βάστα μπαχαλάκη μήπως και σου ρίξω χημικά»…

ΕΛ.ΑΣ.: «Βάστα μπαχαλάκη μήπως και σου ρίξω χημικά»…

Η Ελλάδα μετρά τις πληγές της, μετά τον τραγικό απολογισμό από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά στο κέντρο της Αθήνας. Όμως σήμερα, το σκηνικό είχε και μια διαφορά από τις προηγούμενες διαδηλώσεις που κατέληξαν σε επεισόδια.

Τα ΜΑΤ αυτή τη φορά προτίμησαν να μην ασχοληθούν με τους διαδηλωτές και να τους αφήσουν να πραγματοποιούν μάχες σώμα με σώμα, με τα μέλη περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, το οποίο απέδειξε πως μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά της αστυνομίας.

a8ina3

Το μεσημέρι ξέσπασαν επεισόδια, όταν μέλη του ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν την διαδήλωση, δέχθηκαν την επίθεση κουκουλοφόρων στην οδό της Καραγεώργη Σερβίας. Οι μάχες γίνονταν πιο έντονες συνεχώς, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παρακολουθούν τα επεισόδια αμέτοχες.

a8ina5

Οι συμπλοκές έγιναν πιο εκτεταμένες, με τους κουκουλοφόρους και τα μέλη περιφρούρησης του ΠΑΜΕ να βρίσκονται αρκετή ώρα σε θέσεις μάχης.

Ξαφνικά τα ΜΑΤ αποφάσισαν να επέμβουν, όμως όχι για να σταματήσουν το ξύλο ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και το ΠΑΜΕ, αλλά για να διαλύσουν τη διαδήλωση, πράγμα που τελικά κατάφεραν το απόγευμα με τη γνωστή μέθοδο της χρήσης των χημικών.

a8ina
a8ina1

Η Αθήνα βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για αρκετή ώρα, αφού χιλιάδες διαδηλωτές που γλίτωσαν από τη μανία των αστυνομικών, βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στις οδούς Φιλελλήνων, Ερμού και Καραγεώργη Σερβίας.

a8ina2

Πάντως, το κέντρο «πάγωσε» στην είδηση του άδικου χαμού ενός 53χρονου και προς στιγμήν η κατάσταση ηρέμισε.

a8ina6

Λίγη ώρα μετά όμως, τα επεισόδια ξεκίνησαν ξανά, αφού κουκουλοφόροι και ΜΑΤ παίζουν κλεφτοπόλεμο στα στενά γύρω από το Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι ήτανχωρισμένοι σε δύο μέτωπα. Το ένα βρισκόταν στην πάνω πλευρά του Συντάγματος και έτρεχε προς την Ομόνοια, ενώ το δεύτερο ήταν στην κάτω και όταν δεχόταν επίθεση των ΜΑΤ απομακρυνόταν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

a8ina5

Διαβάστε ακόμα: ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ και σήμερα