ΕΛΛΑΔΑ

Το έγκλημα της Μήλου με σφραγίδα Ο. Κυριακόπουλου

Το έγκλημα της Μήλου με σφραγίδα Ο. Κυριακόπουλου

Ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα συντελείται εδώ και χρόνια στο νησί της Μήλου με φυσικό αυτουργό τον βιομήχανο Οδυσσέα Κυριακόπουλο και ηθικό αυτουργό την πολιτεία, που επιδεικνύει περίεργη ανοχή.

Η βιομηχανία ορυκτών «S&B», που ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία, μολύνει με περλίτη τις θάλασσες και τον αέρα του νησιού της Αφροδίτης, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και επιβαρύνοντας σημαντικά την υγεία των πολιτών. Τα κρούσματα αναπνευστικών και οφθαλμολογικών προβλημάτων στο Κέντρο Υγείας της Μήλου έχουν ανάψει «κόκκινο», ενώ ο θάνατος που «ξερνάνε» οι αγωγοί της «S&Β» στη θάλασσα, εξαφανίζουν κάθε είδος χλωρίδας και πανίδας.

Παρά τις καταγγελίες νησιωτών, που όπως υποστηρίζουν, υπέστησαν βλάβη στην υγεία τους από τη δράση της «S&B», τις επιβαρυντικές για την εταιρεία περιβαλλοντικές μελέτες και εκθέσεις των επιθεωρητών υγείας, o κ.Κυριακόπουλος συνεχίζει μέχρι και σήμερα το καταστροφικό του έργο.

Μάλιστα, την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ο βιομήχανος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου μαζί με στελέχη της εταιρείας του, κατηγορούμενος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και διάθεση υγρών βιομηχανικών αποβλήτων. Εναντίον του έχουν κινηθεί και κάτοικοι της Μήλου, που παρά το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει από ορισμένους στο νησί και την άσκηση πιέσεων, βρήκαν το θάρρος να τον καταγγείλουν για την καταστροφή που προκαλεί στον τόπο τους, αλλά και τα προβλήματα που προκάλεσε, όπως λένε, στην υγεία τους.

Το newsbomb βρέθηκε στη Μήλο και κατέγραψε εικόνες – σοκ από την ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων στη θάλασσα από την εταιρεία «S&B» του ρυπαντή Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Θα ανατριχιάσετε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που απαθανατίζουν την τεράστια οικολογική καταστροφή, θα προβληματιστείτε από τα έγγραφα – «φωτιά» και θα εξοργιστείτε από τις καταγγελίες των κατοίκων για την «S&B» και τον κ.Κυριακόπουλο, που χρόνια φωνάζουν, αλλά η πολιτεία κωφεύει.

Ένα ρεπορτάζ που θα προκαλέσει αίσθηση.