ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές, χιόνια, ισχυροί άνεμοι και τσουχτερό κρύο

Βροχές, χιόνια, ισχυροί άνεμοι και τσουχτερό κρύο

Το σκληρό του πρόσωπο μας δείχνει ο χειμώνας! Ήδη το κρύο έχει γίνει αισθητό σε όλη την επικράτεια.

Για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα.

Αναλυτικά, αναμένονται βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση.
Αναλυτική πρόγνωση

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότιο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.