ΕΛΛΑΔΑ

«Δεμένα» τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων

«Δεμένα» τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων

Μετ’ εμποδίων διεξάγονται από χθες τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τα πλοία από τα Λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των ιπτάμενων δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό.

Σύμφωνα με το δελτίο θύελλας που εξέδωσε η ΕΜΥ:
Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην Ανατολική Μεσόγειο επηρεάζει: Το Θρακικό και το Μαρμαρά με Βορειοανατολικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 τοπικά θυελλώδεις 8.

Το Βορειοανατολικό Αιγαίο, το κεντρικό Αιγαίο, το στενό Καφηρέα, το νότιο Ευβοϊκό, το Νοτιοδυτικό Αιγαίο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο Ικάριο δυτικά του, με Βορειοανατολικούς πολύ θυελλώδεις 9 τοπικά θύελλα 10.

Το κεντρικό Αιγαίο ανατολικά του, με βορειοανατολικούς θυελλώδεις 8. Το βορειοδυτικό Αιγαίο και τη θάλασσα Κυθήρων με Βορειοανατολικούς θυελλώδεις 8 τοπικά πολύ θυελλώδεις 9.

ο Σαρωνικό νότια, το νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Ικάριο ανατολικά του και το δυτικό Κρητικό ανατολικά με βόρειους βορειοανατολικούς θυελλώδεις 8. Το δυτικό Κρητικό και το νοτιοδυτικό Κρητικό βόρεια με βόρειους βορειοανατολικούς θυελλώδεις 8 τοπικά πολύ θυελλώδεις 9.