ΕΛΛΑΔΑ

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στο επόμενο διήμερο

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στο επόμενο διήμερο

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις ανατολικές και νότιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και στην Πάρνηθα θα ντυθούν στα λευκά πάνω από τα χίλια μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6-8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενίσουν από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι κάπως πιο ήπιο, καθώς θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με βόρειους ανέμους 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα Ανατολικά, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά 6-8 μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 9 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες, στα ορεινά της Στέρεας και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονόνερο, ενώ τα ορεινά και τα ημιορεινά θα ντυθούν στα λευκά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6-8 και στα ανατολικά 9-10 μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενίσουν κάπως προς το βράδυ και η θερμοκρασία, δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι πιο βροχερός, καθώς αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα νοτιοανατολικά τμήματα καταιγίδες. Στα νότια τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και στα ορεινά της Κρήτης θα υπάρξουν και τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 7-8 μποφόρ, ενώ στις Κυκλάδες τοπικά 9 και πρόσκαιρα 10. Η θερμοκρασία θα είναι κάπως υψηλή σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς στις Κυκλάδες θα φτάσει το θερμόμετρο τους 14 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη κυρίως στα νότια, θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Παρόμοιο σκηνικό θα υπάρξει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 8-10 μποφόρ με σχετική εξασθένηση από το βράδυ και στα νότια, ανατολικοί 6-7 μποφόρ. Το θερμοκρασία θα φτάσει το πολύ τους 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα πέσει 4-5 βαθμούς.