ΕΛΛΑΔΑ

«Γερά» ποτήρια, οι Έλληνες

«Γερά» ποτήρια, οι Έλληνες

Περισσότεροι από 800.000 Έλληνες φαίνεται πως καταναλώνουν αλκοόλ σε καθημερινή βάσηόπως επιβεβαιώνει έρευνα που διεξήχθη.


Τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της φανέρωσαν πως οι μισοί αποδίδουν την κίνησή τους αυτή στην αδυναμία του χαρακτήρα τους, ενώ μόνο τρεις στους δέκα αναγνωρίζουν πως η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι αλκοολισμός.

Λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες γνωρίζουν ότι η αιθυλική αλκοόλη είναι κλασική εξαρτησιογόνος ουσία .

Το 84,7% των ατόμων μεταξύ 17 και 24 ετών είναι ενήμερα για το επιτρεπτό όριο αλκοόλ κατά την οδήγηση, ενώ το 20,4% όχι.

Το 30,25% δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ παιδιά και έφηβοι και το 10% δεν γνωρίζει ότι οι έγκυες γυναίκες απαγορεύεται να καταναλώνουν οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ.

Η «1η πανελλήνια έρευνα γνώσης για το αλκοόλ» καταγράφει το επίπεδο γνώσης των Ελλήνων, τις πιθανές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης, καθώς και τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σήμερα από την ΜΚΟ «ΝΗΦΑΛΙΟΙ-στην υγειά μας» και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Υπεύθυνη κατανάλωση. Υπεύθυνη ενημέρωση».

Σημειωτέον στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν , μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας το υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.