ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοβουλία σύσφιξης σχέσεων Ευρώπης-Ισραήλ

Πρωτοβουλία σύσφιξης σχέσεων Ευρώπης-Ισραήλ
Περισσότεροι από τετρακόσιοι ευρωπαίοι κοινοβουλευτικοί από τριάντα κράτη, ξεκίνησαν σήμερα την τετραήμερη...

Περισσότεροι από τετρακόσιοι ευρωπαίοι κοινοβουλευτικοί από τριάντα κράτη, ξεκίνησαν σήμερα την τετραήμερη επίσκεψή τους στο Ισραήλ για να παράσχουν στήριξη, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ένωσης στην οποία συμμετέχουν και ονομάζεται «Ευρωπαίοι φίλοι του Ισραήλ».

Είναι η πρώτη φορά που το ετήσιο συνέδριο της εν λόγω ένωσης γίνεται στο Ισραήλ, «σε μία προσπάθεια σύσφιγξης των σχέσεων», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Αβιράμ Ζίνο.

Διαδοχικά οι κοινοβουλευτικοί θα γίνουν δεκτοί στο προεδρικό μέγαρο, από τον πρόεδρο Σίμον Πέρες, στο πρωθυπουργικό γραφείο, από τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, στο υπουργείο Εξωτερικών, από τον επικεφαλής διπλωματίας Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Όμως και στην ισραηλινή βουλή, την Κνέσετ, η Δευτέρα θα είναι «η ημέρα της Ευρώπης» κατά την οποία θα γίνουν κοινές συνεδριάσεις μελών των επιτροπών της, με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους.

«Στην Ευρώπη δεν περνά καλά η εικόνα μας, θα μας βοηθήσετε λοιπόν να δείξουμε κάποιες νέες μορφές του σύγχρονου προσώπου μας», ανέφερε ο κ. Ζίνο.

Από την Ελλάδα συμμετέχει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μερικά από τα στελέχη της πολυμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της ΕΕ είναι ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ (Ισπανία), οι Πέτερ Μεντγκιέσι και Τσάμπα Χέντε (Ουγγαρία), οι Κορίν Λεπάζ, Ορελί Φιλιπέτι, Ερβέ Μαριτόν και Ερίκ Ραούλ (Γαλλία), ο Αλεξάντρ Κβασνιέφσκι (Πολωνία), η Τσέτσκα Τσάτσεβα (Βουλγαρία), ο Γιάν Φίγκελ (Σλοβακία).