ΚΟΣΜΟΣ

Σαράντα οι νεκροί από τα πυροτεχνήματα στην Κίνα

Σαράντα οι νεκροί από τα πυροτεχνήματα στην Κίνα
Τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα στην Κίνα από την παραδοσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων...

Τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα στην Κίνα από την παραδοσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Από τα πυροτεχνήματα προκλήθηκαν επίσης 118 πυρκαγιές από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου. Πέρυσι οι πυρκαγιές που είχαν προκληθεί ήταν 7.480.

Το υπουργείο προσθέτει σε ανακοίνωσή του ότι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν φέτος και ότι από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν ζημιές περισσότερων από 56 εκατομμυρίων γιουάν (8,5 εκατομμύρια δολάρια) -σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από πέρυσι.

Στις απώλειες αυτές δεν περιλαμβάνεται η ζημιά που προκλήθηκε από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη βορειοανατολική πόλη Σενγιάνγκ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο ατύχημα που σημειώθηκε φέτος.

Οι Κινέζοι υποδέχονται από την αρχαιότητα το νέο χρόνο με πυροτεχνήματα. Βάσει της κινεζικής παράδοσης τα πυροτεχνήματα διώχνουν τα κακά πνεύματα, που μπορούν να φέρουν κακή τύχη τη νέα χρονιά.